Grillade Lammspjäll

Möra lammspjäll marinerade med färsk rosmarin, timjan och vitlök. Visst låter det gott? Grilla lammspjällen snabbt på båda sidor på Big Green Egg och låt dem sedan nå en kärntemperatur på 50 grader för ett lätt rosa (medium-rare) resultat.

INGREDIENSER

(4 portioner)
2 lammspjäll
½ knippe rosmarin
½ knippe timjan
6 vitlöksklyftor
senap
havssalt

TILLAGNING

1. Tänd grillkolen i Big Green Egg och värm, med Cast Iron Grid, till 180 °C.
2. Putsa bort eventuella hinnor från lammspjällen och skrapa om nödvändigt benen rena med en kniv (eller be vilthandlaren/slaktaren göra detta). Repa av rosmarin- och timjanbladen och finhacka örterna. Skala vitlöken, finhacka, krydda med havssalt efter smak och blanda med örterna.
3. Bred ett lager av senap över köttet. Strö örtblandningen på en skärbräda och tryck köttet i blandningen så att köttet täcks fint.
4. Lägg lammspjällen på köttsidan på gallret, stäng locket på EGGet och grilla köttet i ca 2 minuter. Vrid lammspjällen ett kvarts varv och grilla i ytterligare 2 minuter.
5. Vänd nu lammspjällen och stick in kärntermometerns sond till köttets kärna. Ställ in termometern på 50 °C för en medium-rare stekningsgrad. Tillaga lammspjällen i ca 14 till 16 minuter tills den inställda kärntemperaturen har nåtts.
6. Ta upp lammspjällen ur EGGet. Täck över löst med aluminiumfolie och låt vila i ca 5 minuter innan du skär upp lammspjällen.