Pizza Paschendale

Det är skillnad på pizza och pizza. Här bjuder Lisa Lemke på ett underbart recept på Pizza Paschendale, där de rena italienska smakerna verkligen kommer till sin rätt.

INGREDIENSER

4 portioner
4 pizzabottnar à 170 g
ca 4 dl tomatsås, rårörd med lite parmesan
8–12 havskräftstjärtar, råa
1 vitlöksklyfta
1/2 citron, rivet skal
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1/2 gul lök
2 buffelmozzarella à 125 g
4 dl parmesan, grovriven
1/2 dl brynt smör
plockad dill
grovhackad gräslök & bladpersilja
nyriven pepparrot
1/2 citron, rivet skal

GÖR SÅ HÄR

Hetta upp ugnen under lång tid till 300°, gärna med en pizzasten i ugnen. Har du inte det kan du sätta in en bakplåt i ugnen och låta den bli riktigt het.

Skala och rensa kräftstjärtarna. Blanda dem med riven vitlök, rivet citronskal, olivolja samt salt och peppar. Låt stå i cirka 30 minuter.

Kavla eller dra ut pizzadegen riktigt tunn, använd mycket mjöl så att den inte fastnar och är lätt att hantera. Bred ut tomatsås över bottnarna. Lägg på strimlad gul lök, kräftstjärtar, buffelmozzarella samt parmesan.

Grädda pizzan i cirka 5–10 minuter, eller tills den fått fin färg under och rikligt med färg på kanterna. Var inte rädd för lite brända kanter, det ger god karaktär.

Efter gräddning: Riv citronskal samt pepparrot över den nygräddade pizzan. Ringla brynt smör över och avsluta med rikligt med plockad dill samt grovhackad persilja och gräslök. Servera genast!

Källa: https://www.sundqvist.se