Pizzabotten På Surdeg

Pizza är rätt i alla lägen. Ta på dig bagarrocken och bjud på surdegspizza i helgen! Här tipsar vi om en riktigt smarrig grunddeg som Thomas Sjögren använder till sina pizzor på Restaurang Grano.

INGREDIENSER

Pizzabotten på surdeg (4 portioner)
0,5 kg vetemjöl
275 g vatten
150 g vetesurdeg
12,5 g salt

GÖR SÅ HÄR

Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda ihop till en deg. Lägg över en duk. Låt degen jäsa i 2 timmar i rumstemperatur.

Dra ut degen och vik ihop den på mitten. Lägg tillbaka degen i bunken och täck över med plast. Låt stå i kyl i 24 timmar.

Ta ut degen och skär upp den i fyra bitar à 200 gram. Kavla ut bitarna och lägg dem på en mjölad plåt. Låt jäsa i ytterligare 1 timme innan du lägger på topping.

Källa: https://www.sundqvist.se