Foto: J.A Sundqvist AB
Hummer är en klassisk delikatess. Underbar att gratinera eller – som i detta fall – blanda ner i en krämig röra i ett korvbröd. Har du inte smakat på Lobster rolls tidigare är det dags att testa nu!
INGREDIENSER
4 portioner
2 humrar
1/2 selleristjälk, finhackad
2 matskedar citronsaft
2 matskedar gräslök, hackad
2-3 matskedar majonnäs
6 st brioche-korvbröd
2 matskedar osaltat smör
Nymalen svartpeppar
Eventuellt 2-3 droppar tabasco
GÖR SÅ HÄR
Koka upp vatten i en stor gryta och salta generöst. Tillsätt hummern. Sätt på locket och koka tills hummern är ljusröd, ca 8-10 minuter. Lägg hummern åt sidan och låt svalna.
Dela och skala hummern. Skär köttet från klorna och stjärtarna i munsbitar. Blanda hummerkött, selleri, citronsaft, gräslök och majonnäs i en skål. Krydda med salt och peppar och eventuellt några droppar tabasco.
Värm en stekpanna på medelvärme. Smöra insidan av korvbröden. Stek dem gyllenbruna i pannan, ca 2 minuter.
Vid servering, fyll bröden med hummerblandningen och toppa med lite extra gräslök.
Källa: https://www.sundqvist.se