Fransk omelett är en vinnare till helgfrukosten eller brunchen! Ofta serveras omeletten tillsammans med en fyllning eller stuvning. Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, bjuder på en lite fräschare variant med snabbstekt babyspenat och silverlök.
INGREDIENSER
Omelett (1 portion)
2–3 st ägg
Vatten
En klick smör
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Babyspenat
Silverlök
Olivolja
Citronskal
GÖR SÅ HÄR
Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och en skvätt vatten. Vispa till en homogen smet med gaffel.
Smält smör i en stekpanna på medelvärme. Häll i äggblandningen. Rör försiktigt i pannan med en stekspade eller en slickepott. Avbryt omrörningen och låt ägget tillagas på undersidan. När undersidan är slät och gyllengul är det dags att rulla ihop omeletten.
Servera tillsammans med snabbstekt babyspenat och silverlök. Toppa med lite olivolja och rivet citronskal. Avsluta med några drag med pepparkvarnen.
Källa: https://www.sundqvist.se