Kockkniven är kockens bästa vän. Tamahagane San kockkniv är en mångsidig knivmodell som du kan använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Tyngden i knivbladet underlättar när du arbetar med stora köttstycken och rotsaker.
- Centrumstålet (VG-5) är extra hårt och bildar egg, medan sidorna är något mjukare (SUS410), vilket gör att kniven får extremt bra styrka.
- Knivarna från Tamahagane SAN har en behaglig vikt och är mycket smidiga att arbeta med.
- Handtaget är tillverkat av rödbrun pakkwood med svarta inslag som ger en gedigen och elegant känsla.
Tamahagane-stål utvinns ur järnhaltig sand och genomgår en omfattande reningsprocess innan det blir till de stålklumpar som sedan smids ut till de legendariskt vassa svärden. Det japanska svärdet, katana, bygger på en unik kombination av hårt och mjukt stål – hårt i eggen för skärpans skull, mjukare i resten av bladet för seghet och tålighet.