Kockkniven är kockens bästa vän. Yaxell Ran kockkniv är en mångsidig knivmodell som du kan använda till att skära, hacka och tärna de allra flesta råvaror. Tyngden i knivbladet underlättar när du arbetar med stora köttstycken och rotsaker. Ran består av 69 lager damaskerat stål där 68 lager mjukt stål omgärdar en kärna av hårt VG10-cobolt -vanadium rostfritt stål, för ett blad med oslagbar styrka och tålighet.
- Knivhandtaget är tillverkat av svart micarta – ett hårt, vattentåligt och hygieniskt material.
- Handtaget är fastsatt med hjälp av två kraftiga stålnitar.
- Hårdhetsgraden är 60–62 HRC.
Ran betyder ”den utmärkta” på japanska, vilket är ett mycket passande namn på en utmärkt knivserie. Knivarnas blad består av 69 lager damaskerat stål. Stållagren har både hamrats och polerats för att skapa den vackra ådring som pryder bladet.