Kilner Konserveringsburk 1 L har ett lättanvänt lock som består av två delar, en utbytbar vakuumtätning samt skruvlocksring i metall för att säkra tätningen. Den stilrena konserveringsburken är perfekt att ge bort som present eller att bara ställa fram på bordet för dess ikoniska design.
Bra att ha vid sterilisering av burkar:
- Värmehålls tång – för att enkelt hantera de varma burkarna.
- Syltgryta – stor gryta att koka burkarna i.
- Bottenställ – för att förhindra att burkarna står kloss an värmekällan.
Instruktioner steg för steg till burkar med lock:
- Diska både burk och lock med vatten och diskmedel.
- Koka/sterilisera burkarna innan användning. Max 82grader
- Fyll burkarna upptill 1-2cm från övre kant.
- Placera vakuumlocket på burken.
- Skruva på ytterringen men inte till max.
- Lägg burken i vattenbad och koka tills vakuumlocket trycks inåt (ca 2 min).
- Ytterringen kan öppnas något under kokningen men rör inte locket under beredningen.
- Låt burkarna stå framme minst 24 h innan de kyls ned.
- Vrid åt ytterringen.
- Placera burkarna mörkt, torrt och kallt.