En 20 cm stekpanna är ett måste i varje kök. Den lätta lilla stekpannan är perfekt för pannkakor, en snabb omelett, ett stekt ägg till söndagsfrukosten, för att steka svamp till såsen … listan hade kunnat bli mycket längre.
Rostfritt stål är bra att använda när det handlar om kokkärl för daglig användning. Det beror på att rostfritt stål är ett hårt material och därför tål mycket slitage och hantering. Ha därför alltid en ordentlig gryta eller stekpanna av solitt rostfritt stål till den dagliga matlagningen.
Stekpannorna av rostfritt stål är högglanspolerade på utsidan. Det betyder att ytan är slät och hård, och därför kan tåla mycket slitage och hantering.
Stekpannan har en keramisk beläggning på insidan – ett mycket starkt material som tål höga temperaturer och är reptåligt. Det ger en större robusthet i vardagen och längre hållbarhet i det långa loppet. Den keramiska beläggningen tål temperaturer på upp till 400 °C.
4 FÖRDELAR MED KERAMISK BELÄGGNING:
- Maten bränner inte fast och du kan använda en mindre mängd fett.
- Enkel att rengöra eftersom det inte finns några fastbrända matrester, och fettet sköljs lätt av.
- En extra stark och reptålig beläggning.
- Den tål temperaturer på upp till hela 400 °C, så om du vill ha den perfekta stekytan på dina biffar är stekpannor med keramisk beläggning rätt val för dig.
BOTTEN
En inkapslad sandwichbotten säkerställer att värmen fördelas jämnt. En sandwichbotten består av en 5 mm aluminiumbotten i mitten och två lager rostfritt stål runtom, varav det yttersta lagret är magnetiskt. Den totala tjockleken på sandwichbotten är 6,2 mm. Det innebär att kok- och stekegenskaperna förbättras, och därmed är det ett bra arbetsredskap.
Den magnetiska botten säkerställer att kokkärlet kan användas på alla värmekällor. Om du byter ut din glaskeramikhäll till en induktionshäll behöver du därför inte köpa nya kokkärl.
HÅNDTAG
Handtag av kraftigt rostfritt stål. Dessa är punktsvetsade och blir inte varmare än att du kan hålla i dem. Det gäller dock inte om du använder stekpannan på gasspis eller i ugn.
RENGÖRING
Tack vare nonstick-beläggningen diskas stekpannorna enkelt med diskmedel och en mjuk borste eller svamp. De tål maskindisk, men vi rekommenderar handdisk för att bevara släppförmågan. Använd aldrig stålull eller slipande medel för rengöringen.