Pannorna tillverkas i en 7-lagerskonstruktion, som leder värmen ända upp i väggarna. Det går alldeles utmärkt att steka i en rostfri stekpanna.
Stål är förädlat järn och till skillnad från gjutjärn har stål inga porer, vilket betyder att fiskrätten från igår inte ger smak till pannkakan i dag.
- Man kan inte bränna sönder Demeyeres stekpannor, men det går att bränna maten.
- Finns i flera olika storlekar.
Att steka i rostfritt är som att grilla. Maten kan fastna till en början, men släpper så fort porerna stängts. För att få en vacker stekyta är det bra om maten vänds så få gånger som möjligt. Det viktigaste med all matlagning är att ha kontroll på temperaturen och detta gäller inte minst vid stekning.
En vanlig spis blir upp till 700° varm på högsta värme och normal stektemperatur är 170°-180°C. Slutsatsen man då kan dra är att man aldrig ska värma upp en stekpanna på högsta värme. Vanligtvis är 2/3 av spisens effekt lagom för stekning.