Alla Demeyeres kärl i Apolloserien är behandlade med silvinox, som är Demeyeres patenterade metod att rena stålet.
Det gör ett kärl nästan lika lättdiskat som teflon, men med skillnaden att Demeyeres produkter har 30 års garanti och att kärlen fungerar perfekt livet ut. Alla Demeyeres kärl i Apolloserien är tillverkade i en sjulagerskonstruktion, som är anpassad efter vilka egenskaper som krävs för varje tänkbar maträtt. Grytan kokar potatisen snabbt och sauteusen kokar såsen långsamt.
Sauteusen finns i sex storlekar från 1-4,5 liter. Sauteusen kan ofta ses i matlagningsprogram på TV, där den är populär eftersom den fungerar och hjälper även proffsen att lyckas. Sauteusen har en kärna av värmeledande aluminium hela vägen upp till kanten, vilket gör kokprocessen lite skonsammare eftersom den inte blir lika varm i botten som en vanlig kastrull. Detta gör den perfekt till framförallt mjölk- och mjölmat.
I vissa recept står det att vattenbad rekommenderas, t ex vid tillagning av bearnaise- och hollandaisesås. Detta behöver man inte om man har en sauteuse från Demeyere. I sauteusen går det även att bryna och fräsa lök, eller varför inte smörslunga champinjoner och bönor. Sauteusen är dessutom perfekt att använda i ugnen. Sauteusen ger den hjälp man behöver för att lyckas, speciellt när man provar nya recept.
Eftersom de flesta av oss lagar mat lika ofta som en kock, d.v.s. varje dag, så skall vi väl inte ha sämre kärl än en kock?