Gör din egna senap med Skeppshults skål och senapskula i gjutjärn! Med hjälp av kulans vikt så maler du enkelt senapsfröna i skålen till den mest delikata senapen. Skålen har en diameter på Ø 21 cm samt en vikt på 4,05 kg. Senapskulan väger 2 kg. Tillverkade i Sverige med 25 års gjutjärnsgaranti och inbrända med svensk ekologisk rapsolja.
Gör din egen senap
- 1,5 msk vita senapsfrön
- 5 msk bruna senapsfrön
- 4 msk vatten
- 1,5 msk honung
- 1 tsk salt
- 1,5 msk matolja
- Mal & mixa senapen genom att krossa fröna i gjutjärnsskålen. (Sätt dig på en stols ytterkant och kläm kålen mellan knäna. Lägg kulan i skålen och få den att rulla runt i skålen genom att föra skålen i cirkelrörelser – därmed mals och mixas fröna).
- Häll de krossade fröna i en glasskål och häll på vattnet.
- Låt det stå och svälla i 10 minuter.
- Rör i honung (och lite Whiskey om du gillar det), salt och olja.
- Låt senapen stå och mogna i kylen minst 3 dygn innan du serverar den.