Äggpanna i gjutjärn med trähandtag i betsad bok från Carl Victor. Stekpannan fördelar värmen mycket bra, tack vare gjutjärnets goda värmefördelning, vilket gör att maten du lagar blir jämnt tillagad. Dessutom kommer den bara bli bättre desto mer du använder den. På grund av gjutjärnets egenskaper, så funkar denna gjutjärnspanna på alla typer av spisar, men framför allt är den optimal för induktion. Kort sagt är detta en klassisk svensk gjutjärnspanna.
Användning av Gjutjärnspanna
Du kan använda äggpannan i gjutjärn på alla typer av spisar (inklusive induktion).
Vid matlagning använder du matolja, smör eller margarin, för bästa resultat vid stekning och bryning.
Gjutjärnets Egenskaper
- Jämn fördelning av värme utan överhettning.
- Utmärkt värmeisolering.
- Handtaget är utformat för ett bra grepp.
- Inbränd i vegetabilisk olja.
- Fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.
- Lätt att rengöra.
- Exceptionell hållbarhet.
- 25 års gjutjärns garanti.
Skötsel av Gjutjärnspanna
- Gjutjärn är en natur- och miljöprodukt som kräver enkel skötsel, utan kemikalier(tex diskmedel).
- Använd endast hett vatten och diskborste vid rengöring.
- Torka gjutjärnspannan fri från fukt och förvara inte mat i ditt gjutjärnspanna då rostbildningar kan uppstå.
- Gjutjärnet kan med fördel återinfettas med matolja efter användning.
- OBS! Gjutjärn skall ej diskas i diskmaskin.
Design: Svensk Tradition med 25 års gjutjärnsgaranti. Carl Victor gjutjärnsprodukter är tillverkad av strängt kontrollerat återvinningsbart järn, och är fria från PTFE, PFOA och andra kemikalier. Carl Victor lämnar 25 års gjutjärnsgaranti på alla sina gjutjärns produkter.