0 artiklar i kundvagnen, totalt 0 kr click me
Inga artiklar i kundvagnen.
Till Kassan
Koka och steka
Klassiska köksfavoriter och gammal klokskap blandat med 2000-talets design och teknik. Verner & Verner har ett både brett och djup sortiment. Här visar vi ett urval av kastruller, grytor, gjutjärn och stekpannor. Ännu mer hittar du i webshopen och i butiken.

Svårt att välja och vilken passar dig bäst?
Kolla i Stekpanneguiden nedan!
 
 Belagda stekpannor

Stekpannan är ett av de köksredskap som används mest. Här ser du de olika modellerna och varumärkena som finns hos Verner & Verner. Titta in i webshopen så ser du alla storlekar och varianter.

     
Nonstickbehandlad stekpanna
med 5 mm tjock botten. Mycket prisvärd.
Bialetti
Stålstekpanna med inkapslad
aluminiumkärna i botten för bästa
värmespridning. Belagd med
slitstark Excaliburyta. Fungerar på alla värmekällor.
 
Patina

Högglanspolerad stålstekpanna med tålig
beläggning. Värmeindikatorn visar när
temperaturen är rätt i pannan. Tjock sandwich-
botten med aluminiumkärna för bästa värmefördelning. Handtaget har
silikoninlägg för perfekt grepp.
Jamie Oliver

     

Hela stekpannan är uppbyggd av tre lager, rostfritt stål - aluminium - rostfritt stål. Invändig stark och fettsnål beläggning. Aluminium gör att värmen sprids jämt i kärlet och minskar energiåtgången.
Le Creuset

Nyhet! Toughened Non-Stick är en ny
serie i anodiserad* aluminium.
Elegant design kombinerat med utmärkta matlagningsegenskaper. De låga sidorna och stora stekytan gör att pannan är bra även för omeletter och pannkakor.
Le Creuset

Nyhet! Toughened Non-Stick. Traktörpannan med sina höga raka kanter passar bra när lite större mängder mat ska tillredas, t ex köttfärssås, kyckling och grytor av olika slag. Ett alternativ till stekgryta. 
Le Creuset
     

Stålstekpanna Protect Steelux, allroundstekpanna
Fissler

Stålstekpanna Crispy Steelux, speciellt utvecklad för kött.
Fissler

En äkta wok är tillverkad i kolstål som går snabbt att hetta upp och tål de höga temperaturer som behövs för ett bra wokresultat. Woken blir bättre och bättre för varje gång den används - precis som det ska vara. Woken är inte belagd.
Typhoon

* anodiserad aluminium = genom en elektrokemisk metod behandlas ytan så att den blir hårdare och tåligare.
 Så här sköter du din belagda stekpanna så håller den längre
 • Handdiska stekpannan med vanligt diskmedel och vatten innan den används första gången.
 • Efter varje användning, diska ur ordentligt, helst för hand. Beläggningen måste vara ren för att non-stickegenskaperna ska fungera.
 • Värm aldrig upp ett belagt kärl tomt. Lägg matfettet i kall panna, värm upp tills det är gyllenbrunt innan maten läggs i. Om olja används vid stekning, lägg i en liten klick smör/margarin så är det lättare att se när oljan har rätt stektemperatur.
 • Överhetta inte, både non-stickegenskaper och mat förstörs. Ett överhettat kärl känns igen på att maten fastnar och beläggningen får en brunaktig nyans.
 • Använd helst trä- eller plastredskap. Skärande redskap förstör beläggningen.
 • Ställ inte in kärl med härdplasthandtag i ugnen.
Tips! Undvik billiga, tunnbottnade stekpannor. De har ofta ett tunt non-sticklager som snabbt slits ut och har även tendens att slå sig så att bottnen blir skev.
         
 Stekpannor i gjutjärn
Närproducerat från svenska Skeppshult. Alla stekpannor är tillverkade av kontrollerade råvaror utan kemiska tillsatser och är förinstekta med ekologisk rapsolja från Carlshamn. Mera gjutjärn från Skeppshult finns i webshopen.
     

 Stekpanna med stålhandtag och
raka kanter.
Skeppshult

 Stekpanna med trähandtag och
sluttande kanter.
Skeppshult

 Stekpanna med silikonhantag och
sluttande kanter.
Skeppshult

     

Pannkakspanna med trähandtag. Lätt att
vända och lätt att ta upp.
Skeppshult

 Plättkalas! Och låt barnen få göra sina
egna plättar - hur kul dom helst. 
Skeppshult

Grillpanna för fettsnåla, saftiga och
möra biffar.
Skeppshult

 Skötselråd gjutjärnskärl från Skeppshult
 • Börja med att diska ur på vanligt sätt för hand med hett vatten. Torka med hushållspapper. Gjutjärn som finns i Verner & Verners sortiment är redan instekt och kan tas i bruk direkt. Ett gjutjärnskärl blir alltid bättre ju längre tid man använder det. Gjutjärn rostar lätt och därför är fettlagret på kärlet ett bra skydd.
 • Efter användning, diska gjutjärnskärlet i varmt vatten eventuellt med svagt diskmedel och torka sedan ur med hushållspapper. Har du stekt lök, sill, fisk och annan mat med stark lukt och smak måste grytan/pannan diskas ur ordentligt. Smörj in kärlet med lite matolja innan du ställer undan det. 
 • Var noga med att inte ställa in ett gjutjärnskärl i skåpet om det är fuktigt - då rostar det. Låt det helst torka på spisens eftervärme.
 • Diska aldrig gjutjärn i maskin. Starkt fettlösande diskmedel skall undvikas.
 • Gjutjärn kan spricka om det utsätts för stora temperaturskillnader.

 

         

Emaljerat gjutjärn från Le Creuset. Franska anrika le Creuset är välrepresenterat i Verner & Verners sortiment. Sortimentet är brett och kvalitén mycket hög. Kärlen går ofta i arv till nästa generation. Se hela Le Creusetsortimentet i webshopen.

Tillverkningen: Kärl från le Creuset är aldrig exakt likadana. Till varje gryta eller kastrull används en ny sandform som slås sönder efter gjutningen. Därefter blästras, putsas och emaljeras produkten. En transparent emalj som skyddar mot rost läggs på över hela kärlet. Emaljen ger en mycket hård och hållbar yta. Alla le Creusetprodukter görs färdiga för hand av erfarna hantverkare.

Egenskaper: Kärlen ger en jämn värmefördelning. När de väl värmts upp behåller de värmen länge. Därför krävs endast låg värme för att behålla stek- eller kokegenskaperna. Det går bra att förvara mat i ett le Creusetkärl eftersom emaljen inte reagerar med maten och inte tar till sig lukt eller smak. De flesta produkter har emaljerad botten och repar inte.

     

Stekpanna i emaljerat gjutjärn. Invändigt belagd med hållbar non-stick.
Le Creuset

 Traktörpanna i emaljerat gjutjärn. Invändigt belagd med hållbar non-stick.
Le Creuset

Grillpanna för fettsnåla, saftiga och
möra biffar.
Le Creuset

     

Ovala och runda stekgrytor finns i
många storlekar och färger.
Le Creuset

 Även i svart och vitt.
Le Creuset

Hjärtgrytan är en favorit. Speciellt till brudparet.
Le Creuset

 

Stekpanneguiden
Stekpanna som stekpanna... eller? Urvalet är stort och en bra stekpanna kostar en slant. Det lönar sig att tänka efter innan du bestämmer dig.
Vad behöver du tänka på när du ska välja?
  Vilken typ av mat brukar du laga? En stekpanna med höga sidor skyddar bättre mot stänk, mjukt rundad kant i bottnen gör det lättare att komma åt och röra om. Låga kanter underlättar om du exempelvis steker pannkakor (om du inte har en speciell pannkakslagg förstås) och det är lättare att låta maten glida över på ett fat. Droppkant gör det lättare att hälla ur såsen.
Storleken har betydelse och här är lagom bäst
  Singelhushåll eller ett halvt fotbollslag till middag? För lite mat i en stor stekpanna gör att det blir torrt och risk finns att du bränner fettet som sprider sig över en för stor yta utan att komma i kontakt med maten. För mycket mat i en liten stekpanna gör att du kokar maten istället för steker den. Innan du hunnit få en bra stekyta har köttet blivit torrt och tråkigt.
Gjutjärn eller belagt?
  Eller kanske både och. En belagd stekpanna i aluminium eller stål är lätt, fettsnål och har utmärkta nonstick-egenskaper. Å andra sidan slits den och måste så småningom bytas ut. Gjutjärnskärl har 3 000 år på nacken - här kan vi tala om traditioner! En riktig gjutjärnspanna är outslitlig och följaktligen miljövänlig, den är vacker, ger järntillskott och den finaste stekytan. Gjutjärnet håller värmen länge. På minussidan är gjutjärnet tungt, stekpannan måste diskas ur ordentligt mellan fisk och kött och det rostar om det förvaras fuktigt.
Wok
  I en wok tillagas maten under stark värme. Ingredienserna hålls i ständig rörelse, det gör att mindre fett/olja behövs, fler näringsämnen bibehålls och maten blir hälsosammare. 
Tips! Två stekpannor är en bra basutrustning, en 20 cm och en 28 cm. Satsa på kvalitet - det lönar sig i längden och matlagningen blir så mycket roligare.
Kokkärl
Alla grytor och kastruller du hittar hos Verner & Verner är kvalitetskärl med kraftiga bottnar. Naturligtvis fungerar de på alla värmekällor, även induktion. Nedan visar vi ett urval - se resten i webshopen.
Investera i din hälsa!
Vid vanlig matlagning förloras mycket av råvarans näringsämnen.
Med en tryckkokare bevarar du både smak och vitaminer, samtidigt som tillagningstiden halveras. 

Högrev och fransyska är kött som kostar mindre men som passar utmärkt till en köttgryta tillagad i tryckkokare. På trekvart får du en mustig, doftande måltid med mört och fint kött.
  Tryckkokare WMF 4,5L

     

Rostfria kärl som finns även i större
storlekar. Mycket prisvärda.
Patina

Jamie Oliverserien är stilren i högglanspolerat stål med kraftiga handtag.
Tefal

3-lagers väggar och botten (stål/aluminium/stål) ger optimal värmeledning och minskad energiförbrukning.
Le Creuset

 

 

 

Du behöver inte byta ut dina kastruller bara
för att du köpt en induktionsspis

Lägg plattan under kärlen så fungerar det. 
Frabosk

PS. Vill du ändå förnya dina kokkärl är du hjärtligt
välkommen att välja ut dina favoriter ur vårt
sortiment.

 
 

Kvalitet inifrån och ut. Finish och detaljer är perfekta. Invändigt graderad, droppfri
hällkant, tjock botten.
Fissler

Facebook Kampanj